Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Εκπαιδευτική ύλη.




Σπάνια συναντάει κανείς τόσο καλογραμμένα βιβλία. Η δομή του περιεχομένου αποδεικνύει το καθαρό μυαλό του συγγραφέα στην παρουσίαση του υλικού.

Συχνά ακούω πολλούς ότι μέσα από τις μπερδεμένες παρουσιάσεις και έννοιες ανθίζουν οι ιδιοφυείς επιστήμονες. Ας μου επιτραπεί να διατυπώσω μια διαφορετική οπτική, διότι κάτι που δεν το γνωρίζεις και δεν το λαχτάρισες ποτέ σου δεν θα μπορέσεις ποτέ να το μεταδόσεις.

Όσο πιο ξεκάθαρα είναι δομημένη η πρωτόλεια παρουσίαση των εννοιών τόσο ευκολότερα οδεύεις στις ενέργειες σου...

Όπως τα χαρτιά μιας τράπουλας. Ευκολότερα τα απομνημονεύεις όταν σε αυτά υπάρχει μια σειρά 1,2,3,4 κ.ο.κ.

Αυτό το είδος απλότητας είναι πολύ πρακτικό και χρήσιμο. Τον εγκέφαλο νομίζω  πως δεν πρέπει κανείς να τον παιδεύει για το πώς πρέπει να συντάξει την ύλη όταν την μαθαίνει για πρώτη φορά.

Εδώ μια ερώτηση που θα έκοβε το 99.9% των μουσικοτεχνολογων.

Ύψος ήχου και ύψος κυματομορφής.

Επίσης η πληροφορία: Το ύψος του ήχου, είναι διπλάσιο, δηλαδή μια οκτάβα ψηλότερο από το προηγούμενο. Σου δημιουργεί αυτόματα την έννοια ότι μουσικό όργανο που διπλασιάζει τους κύκλους , και ως εκ τούτου ανεβαίνει οκτάβα, μπορεί να είναι οτιδήποτε. Συνεπώς και οι μη τονικοί ήχοι εάν "θεωρητικά" έχουν κάποιο ορισμένο αριθμό κύκλων, μέσα στο συνθεσάιζερ ή με κάποιον τρόπο, μπορούν να οργανωθούν γύρω από ένα τονικό κέντρο.

Η λογική που προτείνω, παρουσιάζει συγκεκριμένη δομή, όπως εκείνη που πρότεινε ο Αριστοτέλης, το μόνο που μένει είναι να την διατυπώσουμε.

Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να σπάει το κεφάλι του, για τις πληροφορίες οποιουδήποτε βιβλίου αλλά περισσότερο για το τι μπορεί να κατασκευάσει ή να δημιουργήσει με αυτές άμεσα, και από τα πρώτα ήδη στάδια.
Αυτό είναι η έννοια , μία σοβαρή προσέγγιση της εφαρμοσμένης μηχανικής.

Τα προβλήματα όλα,για την ταχύτερη πρόοδο της επιστήμης, πρέπει να λύνονται μια φορά, αρχής γενομένης από τα βιβλία.

Ο μαθητής τρελάθηκε.

Υγ,: Ναι, τα βιβλία τα σημειώνουμε. Απώτερος στόχος δεν είναι είναι να τα μετατρέψουμε σε κόσμημα, ή κάποιο διακοσμητικό μπιμπελό, αλλά να τα "κουβαλήσουμε" μέσα μας.

Maria Kes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου