Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Ακολουθία.




Δεν είναι μόνο η φωνή που διαθέτει ιδιαίτερο χρώμα. Κάθε φορά που "η φωνή"* περνάει μέσα από ένα ενισχυτή, μία κονσόλα, κυκλώματα δηλαδή, χρωματίζεται.

Γι αυτό, προσωπικά, θεωρώ, εξαιρετικό χάρισμα σε μία/έναν μηχανικό να ξεχωρίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φωνής επιτόπου. Έτσι όπως αυτή διαχέεται στις φυσικές διαστάσεις του χώρου.

Δεν είναι λοιπόν οι εξειδικευμένες γνώσεις, αλλά ούτε οι γενικές. Μάλλον, θα λέγαμε, ο αρμονικός συνδυασμός και των δύο.

Τα κυκλώματα από την άλλη που χρωματίζουν επίσης το σήμα , σε κάνουν να αναρωτιέσαι κατά πόσο τα υλικά σύμφωνα με τα προσωπικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους , επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα του ήχου , όπως αυτό βγαίνει από τα ηχεία. Τα μόρια , οι στοιβάδες, η ομάδα που ανήκουν σύμφωνα με τον περιοδικό πίνακα ,κτλ. τι ρόλο παίζουν στον χρωματισμό της φωνής;

Αν μπορούσαμε να διεισδύσουμε με ακρίβεια σε ολα αυτά τα δεδομένα, τότε, ίσως, δίχως να τα αγγίξουμε, θα μπορούσαμε να ακούσουμε το τελικό αποτέλεσμα μέσα στο μυαλό μας και να το απολαύσουμε.

*Είναι σήμα, εμάς μας ενδιαφέρει η φωνή. Μέσα στο καλώδιο υπάρχει σήμα, στο αέρα υπάρχει ήχος, φωνή είναι το δικό μου παράδειγμα , γιατί έτσι μας αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου