Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Πυκνωτικά μικρόφωνα. Όπλο είναι οποιοδήποτε εργαλείο.





Τιμής ένεκεν στον καθηγητή που έγραψε το κείμενο σκόπιμα τοιουτοτρόπως ωστε να μην το κλέψουν άλλες σχολές και δήλωσε ότι οι γυναίκες χειρίζονται καλύτερα τις έννοιες του απείρου.

Πυκνωτικά μικρόφωνα.

Τα δύο διαφράγματα ορίζονται καλύτερα ως αγωγοί. Ο ένας αγωγός ονομάζεται κινητό διάφραγμα και ο δεύτερος σταθερό διάφραγμα.

Η έκθεση και η επιφάνεια των διαφραγμάτων μπορούν να οριστούν ως γεωμετρικά στοιχεία.
Το υλικό που υπάρχει μεταξύ των διαφραγμάτων ονομάζεται μονωτής.
Το οποίο είναι ο αέρας. Η φύση δηλαδή του διηλεκτρικού που προσδιορίζει μεταξύ άλλων την χωρητικότητα του πυκνωτή,(ένα δεδομένο χωρητικότητας).
Η απόσταση μεταξύ των δύο αγωγών μπορεί επισης να συμπεριληφθεί στα γεωμετρικά δεδομένα.
Επίσης θεωρώ ότι χρειάζονται δύο τάσεις λειτουργίας.


Η λέξη αγωγός είναι πολύ ωραία (ώριμη) . Εδώ χρειάζονται τα σωστά ελληνικά , αν και δεν τα χειρίζομαι το ίδιο όπως οι φιλόλογοι, θεωρώ. Ότι η σωστή διατύπωση είναι κλειδί ειστην άριστη κατανόηση των αρχών της φυσικής.
Αγωγός από το άγω, που σημαίνει οδηγώ.
Ο αγωγός, λοιπόν, άγει, οδηγεί κάτι.

Οι αγωγοί ονομάζονται και οπλισμοί. Ίσως οι περισσότεροι φαντάζονται κυνηγούς και επίθεση με όπλα στον μηχανισμό του πυκνωτικού μικροφώνου, η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική. 

Οι δύο αγωγοί, οι δύο οπλισμοί, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική γλώσσα είναι, φανερώνουν δύο εργαλεία. Την ύπαρξη δύο εργαλείων στον μηχανισμό του πυκνωτού. Χωρίς λοιπόν να έχουμε δει τον πυκνωτή , ήδη έχουμε εισέλθει στα άδυτα του μηχανισμού, δια της νοήσεως. 

Να συμπληρώσω κλείνοντας, ότι οι εικόνες στα βιβλία των σπουδαστών όταν περιγράφουν τους αγωγούς αποδίδονται συνήθως με έναν συγκεκριμένο τρόπο ως προς το σχήμα, δημιουργώντας οπτικά δόγματα (που δεν ευνοούν τους εφευρέτες). Νομίζω όμως ότι οι αγωγοί δεν είναι μόνο κυλινδρικοί ή πρίσμα. Εκτός, βέβαια, και έαν ορίζεται η χρήση τους, σε κάθε περίπτωση.

Όπλο=εργαλείο, μηχανισμός που υπάρχει στα όπλα και σε άλλες συσκευές και φέρνει σε θέση εκκίνησης το ευρύτερο σύνολο μηχανισμού.
Όπλο είναι οποιοδήποτε εργαλείο.


Προδρόμου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου