Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Η απάτη της βίαιης λογικής.




Ο εγκέφαλος και ο αλτρουισμός, ο εγκέφαλος και ο ανταγωνισμός, ο εγκέφαλος και η επιθετικότητα, ο εγκέφαλος και η συνεργασία. 

Διαθέτουμε ένα νευρικό σύστημα που μας ωθεί εις το να είμαστε θεαματικά καλοί, στο να είμαστε συμπονετικοί με τον συνάνθρωπο. Και ταυτόχρονα, διαθέτουμε ένα νευρικά συστήματα που μας ωθεί στο να εξέχουμε, να είμαστε άθλιοι με τους υπόλοιπους ζωντανούς οργανισμούς.

Και αυτό που συμβαίνει πάντα με οποιοδήποτε από αυτά τα πεδία του εγκεφάλου και της συμπεριφοράς είναι , οφείλεται δηλαδή στο πλαίσιο. Το περιβάλλον.

Το περιβάλλον ξανά και ξανά και το σωστό σκηνικό, 
είμαστε ασύγκριτοι στο ζωικό βασίλειο όσον αφορά την αμοιβαιότητα και τι είμαστε σε θέση να πράξουμε.

Ο δίχως ανταπόκριση αλτρουισμός που είμαστε σε θέση να εκδηλώσουμε και οι άλλες ρυθμίσεις.

Είμαστε βάρβαροι με έναν τρόπο που κανένα άλλο πρωτεύον δεν μπορεί να προσεγγίσει, είναι απλά απίστευτα εξαρτώμενο από το περιβάλλον.

Κανένας άνθρωπος λοιπόν δεν είναι ντε φάκτο καλωδιώμενος νευρωνικά για να είναι βίαιος ή ειρηνικός, από την φύση του.

Ότι σου παρουσιάσουν ως αλήθεια , και έπειτα επιλέξεις αυτό γίνεσαι.

Γι αυτό, και κάπου εδώ, επειδή ενδιαφέρομαι για την ίδρυση του ειρηνικού πολιτισμού πάνω στην γη, οφείλω να υπογραμμίσω, πως η ιδέα της βία και της στυγνής λογικής, στα δύο φύλα, και κατ' επέκταση στον άνθρωπο, είναι ενδεχομένως από της μεγαλύτερες προπαγάνδες στο ανθρώπινο γένος.

Πως είναι δυνατόν να επιθυμείς την ειρήνη μέσα από τον πολιτισμό, την θρησκεία , την ειρήνη και τις τέχνες. Και την ίδια στιγμή να καλλιεργείς την ψευδαίσθηση μέσα από τους λόγους που μεταφέρεις ότι η βία είναι φύση. Ως σφραγίδα.

Ίσως τότε πρέπει να ψάξεις βαθιά μέσα σου τις πεποιθήσεις σου και να δεις πρόσωπο με πρόσωπο τον πολιτισμό που εκπροσωπείς. Διότι το κίνητρο δεν είναι η αγάπη ή ειρήνη, ή η ανθρωπιά. Και ο τρόπος που οι κοσμικοί αυτοί άνθρωποι το προσεγγίζουν, αποκαλύπτουν τις δικές σου σκέψεις.

Ω άνθρωπε.

- - -

Απαγορεύεται η δίχως άδεια αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου